top of page

Rondje pontje Wageningen

Bijgewerkt op: 3 okt. 2020

Allemachtig! Wat is dit prachtig. Vanmiddag zijn we met de auto vanuit de chalet Vakantie in Wageningen naar het Lexkesveer aan de Rijn in Wageningen gereden en daarna naar de 2 andere pontjes die in de buurt te vinden zijn, het Renkumse veer en het in de volksmond Opheusdends Veer. Dit willen we met jou delen.

Voor de kleinkinderen was het hartstikke leuk, die hebben op echte schepen gevaren! Daarna een ijsje bij het Veerhuis of de Blaauwe kamer, dat maakt alles af!

We vonden het Opheusends Veer de leukste, met aan de kant van Wageningen het natuurgebied

De Blauwe Kamer, zeker een bezienswaardigheid.

Bekijk de foto's met toelichting, dit is de moeite waard...


De eerste pont die we hebben genomen is het Lexkessveer in Wageningen, deze is de grootste van de drie. Even een fotootje van het uitzicht, prachtig!

De pont brengt je naar Randwijk, een plaatsje in de Betuwe.

Je kunt heerlijk op de fiets de Westerbergweg af en dan 'Onderlangs' richting de pont. Boven aan de Westerberg sta je als het ware boven op de Wageningse Berg, ben je beneden dan ben je onder aan de berg, vandaar 'Onderlangs'. Op de terugweg moet je flink klimmen, maar als je via de Veerweg rijd niet. Als je de veerweg en daarna Veerstraat helemaal uit rijdt bots je als het ware op Hotel de Wereld (zie een andere blog).


Dit is het Veer Opheusden Wageningen (in de volksmond Opheusends veer). Aan de ene kant Het veerhuis en aan de andere kant De Blaauwe Kamer, twee eetgelegenheden waar je lekken op het terras kan zitten of een ijsje kopen. Ik kan niet kiezen welke, jij wel?

Het pontje brengt je naar het dorp Opheusden, met verrassend veel bezienswaardigheden.

Als je op de fiets ernaar toe gaat moet de over de dijk langs de Rijn. Een prachtige tocht met uitzicht over de uiterwaarden aan de ene kant en het platte landschap alsof je in Friesland bent aan de andere kant.

Leuk, nostalgisch pontje!


Tot slot het Renkumse veer. Deze is alleen per fiets te gebruiken. Toen wij hier aankwamen was de pont gestremd wegens corona. Vandaar dat er op de foto's niet veel is te zien. Jammer, maar het is niet anders.

Dit pontje brengt je naar Heteren, waar ik vroeger veel kwam (en ook via dit pontje) in de discotheek/café 'Sprokkelenburg', deze is er niet meer, het pand is een woonhuis geworden, misschien draait de huidige eigenaar nog wel de prachtige muziek die er toen gedraaid werd en wel uit mijn tijd, de 60-er jaren.

Als de pont weer vaart zal ik deze blog updaten.312 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page