top of page

De Wielerbaan

Bijgewerkt op: 10 mrt. 2021

Camping de Wielerbaan is bezig met een nieuw zwembad. Het binnenbad verdwijnt en wordt een buitenbad. Naar wij gehoord hebben wel verwarmd, gelukkig, want ik ben wel eens voorzichtig in een niet verwarmd zwembad gezakt op een camping in Luxemburg, en dat was me toch koud!

Op de foto's kun je al een beetje zien dat ze de ramen aan het verwijderen zijn van de huidige wand van het zwembad.

Restaurant 'De Kantine' blijft wel zoals het nu is. Als je boekt bij Vakantie in Wageningen kun je straks heerlijk in het nieuwe bad baantjes trekken.

Daarnaast zijn ze de Wielerbaan aan het restaureren: de donkerrode laag die er een aantal jaren geleden op de baan is aangebracht is inmiddels verwijderd (zoek de verschillen op de foto's). Dit ging gepaard met 2 weken herrie, de hogedrukspuit die werd gebruikt was maar liefst 500bar!

Ik denk dat het klachten heeft geregend bij de receptie, er verbleven mensen in hun 'holiday-homes', zo noemt Topparken tegenwoordig de Chalets, op nog geen 20 meter afstand. Op ons plekkie kon je ook buiten geen goed gesprek voeren.

Als je het nog niet wist is er al sinds de 20er jaren van de vorige eeuw een heuse Wielerbaan op het terrein van de camping, hier werden echte wielerwedstrijden gehouden met veel publiek. De baan is nog geheel intact, misschien is tie straks weer helemaal te zien na afbraak van het oude zwembad. Naar zeggen heeft Topparken de wielerbaan aangeboden aan het Openluchtmuseum, maar die wilden hem niet hebben.


En nu maar hopen dat jullie, onze gasten, veel plezier zullen gaan beleven aan het nieuwe zwembad en de gerestaureerde Wielerbaan.


205 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page